Zabloudil

ID: 463009

Japonsko (nejen) pro gurmány

Poloha
Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokio, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjóto a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně a během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki  – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú  – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu. Velikost skupiny: 6–16 účastníků
Program

1. den
Praha –  Tokio : přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské "jídlo na cesty" bentó  v pohodlném expresu z letiště; ubytování.
3. den
okio : čtvrť Asakusa – atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon ; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome ; řízená degustace slavného japonského rýžového vína   saké ;  večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu,  na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenky  awamori .
4. den
okio : výlet expresem do Nikkó  , jednoho z nekrásnějších míst v Japonsku –  hrobky největších z šógunů Tokugawa v prastarých cedrových lesích , chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; při dobrém počasí po návratu pohled (při dobrém počasí) na Tokio z nejvyšší  TV  věže na světě  (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru  – nejčerstvější ryby , krevety , místní  houby a zelenina smažené do zlatova ve speciálním těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.
5. den
okio – Himedži   – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži –  návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu ; podvečerní Ósaka – div moderní architektury  Umeda Sky Building se střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši  tak, jak má být připraveno a jak má vypadat –  tuňák , který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retro čtvrtí Šinsekai , kde můžeme ochutnat  vyhlášenou ósackou specialitu  takojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba  s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.
6. den
Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska  – slavný chrám Kijómizudera vysoko nad městem,  chramový komplex Zenrindži  s krásným výhledem na město, jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.
7. den
Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži;  procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari , světově známé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě  izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli  jakitori , skvělá smažená ryba hoke , sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.
Stravování
polopenze
Cena zahrnuje
letenka Praha–Tokio / Ósaka–Praha (vč. všech poplatků)
příměstské vlaky a šinkanseny
metro a taxi ve městech
5x hotel *** se snídaní
5x speciální tematická večeře
1x večeře – balíček na cestu
vstupy do památek a přírodních lokalit
český japonsky hovořící průvodce China Tours
Cena nezahrnuje
jednolůžkový pokoj – 6980 Kč
12.05. (So) - 19.05. (So) 2018 - 8 dní, 7 nocíStravováníDopravaSlevaCenaCeník
dospělá osoba
Polopenze
Letecky/Praha
-68 800 Kč Rezervace
30.06. (So) - 07.07. (So) 2018 - 8 dní, 7 nocí
dospělá osoba
Polopenze
Letecky/Praha
-68 800 Kč Rezervace
08.09. (So) - 15.09. (So) 2018 - 8 dní, 7 nocí
dospělá osoba
Polopenze
Letecky/Praha
-68 800 Kč Rezervace
Cena zájezdu, popř. souhrnná cena zájezdu bude sdělena našimi pracovníky a bude uvedena ve smlouvě o zájezdu /potvrzení o zájezdu.
Pořádající CK: China Tours, s.r.o. IČO: 26483343
Vytvářím objednávku...