Jídlo

Jídlo

Expres menu

Nezatěžuj ženu, kupuj expres menu! 

Rychlá a snadná příprava, nízké náklady na skladování a přepravu, bez konzervačních látek a barviv, výborná chuť české kuchyně - ideální produkt pro cestovatele i na Vaši rodinou dovolenou.

 

Tradice s moderní tváří

Napoleon     V současné době používá firma EXPRES MENU jako způsob uchování jídel techniku STERILACE. Tato technologie, která byla objevena již v roce 1790 a to na popud Napoleona Bonaparte, který vypsal odměnu pro toho, kdo najde způsob uchování jídla pro jeho armádu. Pařížský lahůdkář Appert nechal vyrobit skleněné lahve, do kterých naplnil uvařené jídlo, lahve zavíčkoval a následně zavařil. Takto vznikla první bezpečná konzervovaná strava.

Firma EXPRES MENU využívá nejmodernější sterilační metody. Čerstvě uvařená jídla jsou při teplotě přesahující 70° C, naplněna do jednotlivých obalů. Ve speciálním zařízení jsou za působení tlaku 200 – 250 kPa na několik minut šokově zahřátá na teplotu až 120° C a následně prudce zchlazena. Tato unikátní technologie zajišťuje bezpečný a chutný výrobek bez potřeby použití jakýchkoliv konzervačních látek.

Vytvářím objednávku...